Lekkere salade

under-heading

Lekkere salade

08 Oct 2022

De hele middag bezig geweest met voorbereiding van de pizza van morgen.
Heerlijke klassieke tomatensaus gemaakt en een basilicum olie ( een keertje wat anders dan af garneren met basilicum blaadjes)
Ook het deeg gemaakt, deze staat nu mooi te rijzen in een houten schaal onder een vochtige theedoek.
Wauw wat blijft deeg maken complexe materie, hoe meer je leest hoe meer je te weten komt en beseft dat mijn deeg echt wel voor verbetering vatbaar is.
Vandaag begonnen aan het boek Flour water salt and yeast van Ken Forkish.
Een poosje geleden ook het boek aangeschaft van Franco Pepe daar staan heerlijke pizza's in echter het deeg recept is niet zoals hij het zelf maakt, dat was goed te zien in de Netflix Pizza serie aflevering 4 waarin zijn verhaal gefilmd is.
Hij werkt met een starterdeeg terwijl in zijn boek het deeg gemaakt wordt met gist. Maar goed nu treed ik te veel in details.
Ik denk dat mijn deeg beter kan en ik ben nu van alles aan het uitproberen maar dat kost veel tijd, vaak doen, veel noteren en veel uitproberen!
Het houd je bezig!!
Heb jij de Netflix serie over pizza's al gezien?
Uiteindelijk moest er ook nog gegeten worden, deze salade met lekker geroosterd Italiaans brood en een wit wijntje was perfect voor deze zaterdagavond.
Om in de Italiaanse sfeer te blijven lag de mooie gekregen Italiaanse tafelloper weer op tafel.

div-line