Venkel knol

under-heading

Venkel knol

20 Aug 2022

Een overgebleven venkel knol lachte me toe in de groetenlade, zo van met mij moet je ook nog iets doen.
Ja die had ik nog over van afgelopen zaterdag, toen vergeten dun te schaven en op ijswater teleggen voor de garnering van de soep.
Verder heb ik voor deze makkelijke soep meestal wel alles wel in huis : goede visbouillon, Pastis, tomaten purree, ui, knoflook, tomatenpuree, venkelzaad , korioanderzaad , bladerdeeg en een ei.
O ja en natuurlijk vis. Deze keer ook de restjes, de incourante stukjes zeewolf filet die ik overhield van het proportioneren van mooie stukjes voor hetzelfde dinee.
Zo zorgde de naar mij lachende venkel in de groentenlade dat we vanavond voor de zoveelste keer de vissoep van Yvette van Boven aten!
Uhh en ja het was weer heet onder het deegdakje en weer moest er veel met witte wijn geblust worden.

Wil je deze makkelijke soep ook eens maken?
Klik hier voor het recept

div-line