under-heading

Pate en croute, aangesneden

27 May 2022

Gisteravond heb ik hem aangesneden. Op het eerste oog was ik erg tevreden.
Misschien te weinig aspic, de paté zat best wel hoog tegen het deeg, maar okay het is mijn eerste paté en croute.
Dan de smaak, mijn lief vond hem heerlijk, ja daar kan ik me iets bij voorstellen hij is momenteel door zijn medicatie verliefd op de zoutpot maar ik vond hem aan de zoute kant, zowel het vlees als de korst was naar mijn mening te zout.
Ook de structuur van het vlees mag van mij wat verfijnder, ik denk dat dat met een vlees molen is op te lossen.
De deeg korst mag ook wel wat dunner, ook dat makkelijk aan te passen.
En onze gasten: ik was een beetje uit het lood geslagen: die houden niet van paté.
Oef die zag ik niet aankomen, als ik dat had geweten..... maar heel lief ze hebben het wel geproefd.
Zoals ik een poos geleden bij hun mijn bord met wortelstamp netjes heb opgegeten. Dat is een van de weinige dingen waar ik niet weg van ben.
Wat kan ik veranderen aan de te zoute smaak. Ik heb me keurig gehouden aan de 18gr zout per kilo farce voor koud te eten paté
Iemand nog tips, ik hoor het graag!

div-line