Pate en croute gebakken

under-heading

Pate en croute gebakken

24 May 2022

Vervolg van mijn paté en croute project.
Gisteravond laat, toen de paté op kamertemperatuur was de aspic door de openingen geschonken. Tot mijn vreugde zag ik op het laatst in alle drie de gaten op het zelfde moment de vloeistof omhoog komen, ze zeggen dat dit goed is.
Nog een beetje schudden en een paar keertjes scheef gehouden, toen kon ik nog een beetje bijvullen maar daarna zat hij echt vol.
Vandaag mocht de vorm eraf, gelukkig was ik door @tronelleke getipt wat te doen als hij vast zou zitten dus ik was goed voorbereid. Gelukkig de tip niet hoeven toe te passen, hij kwam meteen los van de vorm en er is nergens een stukje korst afgebroken. Dat was een vreugde sprongetje waard.
Voor mij persoonlijk hadden de zijkanten wat bruiner gemogen, maar het deeg lijkt gaar en dat is het belangrijkste!
Nu nog even geduld hebben met aansnijden..... dat zal niet makkelijk zijn want we zijn super nieuwschierig!

div-line