under-heading

Pizza time: Australie

10 Apr 2022

Today: F1 race day is hier in huis dit jaar pizza day.

Om inspiratie op te doen hebben we de pizza bijbel gekocht.
Het is de bedoeling dat we iedere race day een andere pizza eten.
Deze week heeft mijn egaa gekozen, hij koos voor pizza Napolitana.
Een hele eenvoudige pizza met alleen maar tomaten saus, ansjovis en in zout ingelegde kappertjes.
Dat was me toch lekker!!
Uiteraard goed gebakken op de Big Green Egg.
O ja het deeg had ik zelf gemaakt volgens de koude rijs methode. Deze keer kwam het deeg uit de diepvries. Dat gaat super, je haalt het in de ochtend uit de diepvries en het rijst na het ontdooien nog even verder.
Ik heb me ondertussen ook verdiept in de verschillende soorten bloem van type 00 maar tot op heden nog niet gevonden wat ik echt nodig heb voor koude rijs. ( De W waarde moet 300 zijn of hoger) Italiaanse bloem krijgt ook een W getal mee. Dit getal zegt iets over de kracht van het deeg wat je ermee kunt maken. Dit geeft weer de sterkte aan van het gluten netwerk. Voor koude rijs heb je dus andere bloem type 00 nodig dan voor pizza deeg 'snelle' rijs.
Ik snap dat het voor de meeste nu wel heel ingewikkeld aan het worden is, eerlijk is eerlijk dat is het voor mij ook. Ik dacht altijd dat ik de juiste bloem gebruikte.
Maar goed nu weet ik dat dit niet zo is en het dus nog beter kan ook al waren we erg tevreden vandaag!
Nog veel te leren!
Maar alle gekheid op een stokje, goed is ook goed en deze pizza was goed.
Mooi krokant, mooie luchtbellen en een perfecte smaak!
Op naar de volgende pizza over 2 weken dan mag ik kiezen.
#pizzanapolitana

div-line