Super saus

under-heading

Super saus

11 Jan 2022

Spaghetti Bolognese
Vroeger, toen alles beter was…uhh dat is in dit geval echt niet zo....
Vroeger rulde ik het gehakt los, kiepte ik er wat groenten en tomaten erbij, zout en peper: klaar.
Het noemde het vaak “luie huisvrouwen kost” want ingeval van haast was dit dan een prima maaltijd. In geval van nog meer haast kiepte ik er een zak voorgesneden Italiaans groenten in.
Ik schaam me er niet voor, zo was het gewoon.
Nu besteed ik er veel meer tijd aan. Eerlijk gezegd ik heb ook veel meer tijd en een goede Bolognese saus kost gewoon tijd.
Ik rul het gehakt los in een koekenpan en breng het op smaak. Doe het daarna over in een grote soeppan.
Ik snij alle groenten en tomaten fijn en bak alles een voor een aan, breng het op smaak en doe dit bij het gehakt.
Voeg toe wat ook nog op moet, deze keer een stukje Yorkham, fijn gesneden in blokjes en toegevoegd. Daarna nog even goed af kruiden en een beetje Chiliflakes toevoegen ( hoort niet) maar is wel lekker.
Ik laat dit prutje minimaal 3 uurtjes heel zachtjes pruttelen en nog belangrijker 1 nacht staan.
Gisteren gemaakt vandaag gesmuld.
Terugkomend op luie huisvrouwen kost, ook nog 6 zakjes ingevroren dus ook die dagen komen er weer aan maar dan smaakvoller dan vroeger.
Had ik het vroeger ook maar zo gedaan....
Als afsluiting een kop koffie met nog een restant van 2021.
#bolognese #pasta

div-line