Coq au Vin

under-heading

Coq au Vin

28 Nov 2021

Sweet memories.

Voor corona, tjee wat is dat alweer lang geleden, hadden we een heerlijke vakantie in de Bourgogne.
Op een middag kwamen we in een dorp aan iets onder Beaune: Chagny
Daar was echt een plaatselijk restaurant en dan bedoel ik ook echt plaatselijk!
Om de hoek was een 'fabriek' en binnen 10 minuten zat het hele restaurant vol.
Iedere dag een ander dagmenu!
Voorgerecht altijd een salade/koud buffet ( iedere dag anders) en dan 'n warm hoofdgerecht en een nagerecht.
Midden in de bourgonge komt ook op iedere tafel gewoon een fles wijn op tafel ????

Wat hebben we genoten zo tussen de locals. We zijn een paar dagen later nog een keertje terug gegaan.
Bij ons 2e bezoek stond Coq au Vin op het dag menu.
Vanavond waande we ons in de Bourgogne.

Gister heb ik Coq au Vin gemaakt.
24 uur marineren in de wijn, bakken en sudderen. Gistermiddag na het garen lekker in de Ecostoof gezet, de petromax ft6 past er maar net in.
Vanmorgen ruim 18 uur later was hij nog 37 graden.
Mooi resultaat want de kip was super mals.
Vanavond geserveerd met wortel, pastinaak puree en gefrituurde pastinaak.
Natuurlijk een wijntje erbij gedronken, gekocht in dezelfde vakantie ( foto vergeten te maken)

Wederom samen genoten vanavond.....en wat kijken we weer uit naar een vakantie in de Bourgonge!!!

div-line