under-heading

Fluweel zacht pizzadeeg

17 Nov 2021

Ik heb een nieuw Italiaans kookboek.

Al een paar jaar maak ik mijn pizzadeeg volgens een vast recept. Altijd tevreden dus geen aanleiding om iets anders uit te proberen.

Uit dit boek heb il al diverse recepten gemaakt de afgelopen 14 dagen en ieder recept klopte.
Deze pizza calzone ( klik hier voor het recept) trok meteen mijn aandacht, wij houden nl erg van calzone. Deze is met drie soorten kaas, Ricotta, Provolone en Mozzarella, mmmm weer eens wat anders!

Zal ik het maken met mijn eigen deegrecept of toch maar het nieuwe recept maken.
Ik koos voor de nieuwe receptuur.
Tijdens de bereiding van het deeg had ik mijn vraagtekens, het was zo zacht en vettig.
Na 24 uur koude rijs was het super mooi, zacht en heel goed hanteerbaar.

Deeg gevuld, bestreken met tomaten passata ( dat had ik ook nog nooit gedaan op een calzone) en afgebakken op de Big Green Egg.

Super goed resultaat, mooi luchtig en heel smaakvol.

Maar goed dat ik het geprobeerd heb!

O ja ik heb nog twee tips voor je:

- Rol het deeg niet uit met de hand, maar druk het uit met je vingers op een goed met bloem bestoven werkblad. Zo blijft het deeg veel luchtiger.

-Start de deegbereiding zonder zout. Gist, suiker en zout zijn geen vrienden van elkaar.
Laat het deeg eerst 2-3 minuten goed mengen met water en olijfolie en voeg dan snufje bij snufje zout toe als je keukenmachine draait. Zo krijg je werkelijk prachtig deeg dat goed rijst!


Succes, en leuk als je me via Instragram of Facebook tagt als je dit recept gemaakt hebt.

O ja, het nieuwe boek waar ik het over heb:
Echt Italiaans koken
150 authentieke recepten
ISBN 9789039628591

div-line