under-heading

Pasen 2021

03 Apr 2021

Ze hebben er van genoten, deze foto kreeg ik toegestuurd!

Voor ons hoort zalm echt bij de Pasen.
Er gaat niets boven zelfgemaakte gravad laks dus ging ik deze week weer aan de slag.
Het klinkt heel ingewikkeld maar het stelt werkelijk niets voor.

Heerlijke verse zalm voorzie je van een zout-suiker-witte peper-dille pekel. Deze pekel laat je uren, ik bedoel dagen zijn werk doen. Heb je een vacumeer machine dan kan je de zalm vacumeren. Heb je die niet dan doe je de zalm in een zipzap en druk je er zoveel mogelijk lucht uit. Daar leg je dan een snijplank op en die verzwaar je met iets zwaars, blikken of een zware steen.

Als de zalm lang genoeg gepekeld is, dan spoel je hem af onder koud stromend water en trancheer je hem in mooie plakjes.
Serveer deze dan met een lekkere mosterd dille saus.

Ik heb de zalm voor deze Paasdagen al klaar en ik heb ook een lekker stukje afgegeven bij een hele lieve vriendin. Leuk te horen dat ze er samen met haar man heerlijk van genoten heeft.

Fijne Paasdagen allemaal!!

div-line