under-heading

Papier fabriek

22 Jul 2020

Gisteravond zijn we uit wezen eten bij Proefdruk Culinair Nijmegen.
Wisselende toprestaurants in het grootste culinaire pop-up restaurant van Nederland, van 20 juli t/m 20 september 2020.

Het pop-up restaurant is gehuisvest in de voormalige papierfabriek van Sappi/Innoviopapers aan de Ambachtsweg in Nijmegen. @papierfabrieknijmegen is de nieuwe eigenaar van dit mooie pand.
Restaurant Berlin/Bankoh trapte afgelopen maandag de pop-up marathon af.

Voor ons is het een hele bijzondere avond geworden.
Mijn eega heeft tot aan het faillissement van de papierfabriek in 2015 daar 30 jaar gewerkt.
Onder toezicht werden we in de gelegenheid gesteld een stuk van de lege fabriek te zien (de papiermachine is verkocht)
Zo zagen we ook zijn kantoor, te bizar voor woorden, de kantoorruimtes zijn nog intact. Zijn tafel, de stoelen het staat er nog allemaal inclusief de koekjestrommel in zijn bureaula.

@omroepGld was gisteravond ook aanwezig voor het maken van een reportage, ook die hebben later op de avond nog met mijn eega zijn kantoor gefilmd.

We hebben lekker gegeten in een gezellige industriƫle omgeving waarbij echte items van de papierfabriek nog aanwezig zijn. Je kunt zelfs eten aan de directietafel.
De tafels staan ver uit elkaar en door de hoogte van de ruimte is het COVID-19 proef!

Ook al heeft ons leven na het faillissement uiteindelijk een mooie wending genomen, toch blijft het pijn doen. Een winstgevend bedrijf dat door het moederbedrijf uit bedrijf werd genomen. Een investeerder die geld erbij kreeg en het daarna binnen no-time leeg trok met faillissement tot gevolg. Werkgelegenheid verlies voor Nijmegen.

Hopelijk vinden meer oud Sappi/Innoviopapers medewerkers de weg naar hun oude fabriek voor een keertje terug en kunnen ze onder het genot van lekker eten en drinken de cirkel rond maken.

Wat ik al zei, het was voor ons een hele bijzonder avond!

div-line