under-heading

Paasmand

12 Apr 2020

Mijn oude trouwe mand, hij valt bijna uit elkaar.
Nu ik terugdenk aan wat die mand allemaal al heeft meegemaakt besef ik dat ik wel wat ouder aan het worden ben ;-)
Meer dan 45 jaar geleden nam ik hem mee naar mijn werk, daar stond hij onder mijn werktafel bij de bloemist waar ik toen werkte. Altijd lekker gevuld met mijn lunch, fruit en melk.
Achter op de fiets met 2 snelbinders eroverheen voor de boodschappen.
Er moet nog een foto zijn van mijn dochter en de mand, ik denk dat ze toen 1 jaar was, ze zat opgevouwen in de mand, volgens mij had ze toen en geel ruitje aan. Ik moet toch eens op zoek gaan naar die foto.
Altijd heeft de mand wel dienstgedaan, heel af en toe had hij vakantie en belande hij op zolder maar hij kwam altijd weer tevoorschijn. Tegenwoordig gebruik ik hem om mijn schilderspullen mee naar schilderles te nemen.
De mand wordt oud, is uitgedroogd en begint nu echt te verslijten. Het hengsel is nu al met touwtjes vastgebonden.

Vandaag fungeert hij als Paasmand. Helaas vandaag door het Corona virus geen familie samenzijn Paasbrunch.
Om mijn 87jr schoonmoeder toch een beetje te verwennen hebben de mand gevuld met lekkere dingen.
Ze houdt heel erg van Ragout, die heb ik voor haar gemaakt. Zelf maak ik altijd de pastei bakjes zelf, helaas deze keer zitten er van die kant en klare bij.
Jammer dat ik vergeten ben een foto te makken van de Limoncello tiramisu, die had ik voor haar gemaakt in een lege jampot, leuk dan zie je de mooie laagjes.
Aangevuld met een fles Amaretto, stuk zelfgebakken Appelcake, bakje diepvries goulaschsoep en nog véél meer lekkere dingen. Sommige dingen hebben we ook gedeeld zoal bv de (gekochte) merengue koeken. Zo is mijn oude mand een paasmand geworden gevuld met diverse snoeperijen.
Gezellige Paaseitjes aan de mand gehangen, hopelijk geeft het haar toch een Paasgevoel.

Fijne Paasdagen allemaal, pas goed op elkaar en blijf gezond.

div-line