Gehaktbrood Meatloaf

under-heading

Gehaktbrood Meatloaf

21 Feb 2016

Al ooit eens meatloaf gemaakt?

Ja ik heb het al eens eerder meatloaf oftewel gehaktbrood gemaakt maar het was nog nooit zo lekker als deze, wauw.
Ik vindt groene peperkorrels, je kent ze wel die ingelegd zijn en in een potje of blikje zitten, erg lekker. Ik ben ook verzot op pepersaus dus toen ik dit recept tegen kwam wist ik het meteen, dat ga ik maken.

Meestal vindt ik een gehaktbrood meer een oversized-te gehaktbal�.
Deze is anders, zo ie zo door het gebruik van de groene peperkorrels maar ook door het gebruik van hot paprika puree. Het recept schreef voor tomatenpuree maar een paar dagen daarvoor had ik (voor het eerst) een pot hot paprika puree gekocht en was daar al zo gecharmeerd van dat ik besloot deze door het gehakt te mengen ipv tomatenpuree.
Uit het begin van mijn verhaal zult u al begrijpen dat dit een gouden greep was.

Ik heb het gehaktbrood gebakken, twee uur in de vorm laten afkoelen, uit de vorm gehaald en strak in huishoudfolie ingepakt. Zo in de koelkast verder laten afkoelen en laten rusten tot de volgende dag.
We hebben het gegeten met home made piccalilly en frietjes, super!

Het is een recept voor 4 personen al denk ik dat je er ook makkelijk met z�n 6e van kunt eten. Wij waren die avond met z�n twee�n dus er bleef veel over.
Het gehaktbrood is goed compact, tijd voor een nieuw experiment, dunne plakjes gehaktbrood snijden. Ik denk dat het ook wel met de hand kan als je een super scherp mes hebt maar ik ben in het bezit van een snijmachine en zowaar het lukte. Mooie dunne plakjes gehaktbrood voor op de boterham. Ik ben een gelukkig mens, nog nooit waren restjes zo lekker !!
Het kan zomaar zijn dat ik het de volgende keer bak om er alleen maar �vleeswaren� van te snijden :-)

div-line