Gele tomaten jam

under-heading

Gele tomaten jam

20 Sep 2015

In het kookboek ‘Een hele goed morgen’ van Martin Kruithof staan hele makkelijke en goed te maken recepten.
Sinds vorige week ben ik in het bezit van een gesigneerd boek, als herinnering aan een heerlijk culinair avondje (de Lindenhof in Giethoorn) en als afsluiting de volgende ochtend een super Martin's verwen ontbijt.

Nu kan je niet meteen alles maken wat je lekker lijkt, dan sta je elke dag uitgebreid in de keuken…. maar soms komt alles tezamen….
Ik was 3 dagen na dit weekend bij de Sligro en daar hadden ze en kistje tomaten in de aanbieding. Geen gewone tomaten maar diverse soorten, mooie bijna zwarte, gele, oranje, geribbelde, gewone en fel groene. Dat kistje lonkte naar me ☺.

Ik heb er een heerlijke tomatensalade van gemaakt, dat stond erg vrolijk op tafel. In die salade zat maar 1 gele tomaat, de rest heb ik apart gelegd om deze tomaten jam te maken.
Ik kon er 2 kleine potje van 220 ml mee vullen en toen had ik nog wat over. Helaas had ik geen roquefort in huis maar op de gorgonzola smaakte het ook erg lekker.

De 2 potjes staan nu ‘gezellig’ samen in de voorraadkast te wachten op toekomstige (onverwachte) gasten ☺. En heb ik dan geen blauwe kaas in huis, ik denk dat het op een plak oude kaas ook heerlijk smaakt.

div-line