Spelt crackers

under-heading

Spelt crackers

30 Jan 2015

Spelt crackers ik ben er helemaal verslaafd aan, veel lekkerder dan een gewone cracker. Best duur in de winkel en naar nu blijkt zo makkelijk zelf te maken!

Op de foto zie je in het midden bovenaan een gekochte speltcracker liggen de andere crackers zijn mijn eigen baksels.

De basis van dit recept komt van de website Heel Holland Bakt.
Als je het recept doorleest en daarna het bijbehorende internet filmpje bekijkt kom je tot de ontdekking dat er nog al wat verschillen inzitten.
In het recept gebruiken ze sesamzaad, deze komt in het filmpje niet voor.
In het recept staat afbakken bij 200 graden, in he filmpje zeggen ze afbakken op 210 graden
In het filmpje worden de zaden eerst geroosterd, dit staat niet in de receptuur.
in het filmpje worden de crackers nat gemaakt voor het bakken, in het recept niet.
Voor mij best raar om te begrijpen als je het over hetzelfde recept hebt.

Voor mij was dit de eerste keer dat ik spelt crackers ging bakken dus ik heb dit recept toch maar als leidraad gebruikt en er wel mijn eigen draai aan gegeven.
Ik had geen zonnebloempitten en geen pompoenpitten in huis, wel speltmeel, amandelen, lijnzaad en havermoutvlokken.

De crackers zijn heerlijk, ik heb ze 20 minuten gebakken. Daarna even uit de oven gehaald en omgekeerd, daarna nog even 3 minuten de onderkant goed droog gebakken.


div-line