Christoffeltaart

under-heading

Christoffeltaart

22 Jan 2015

Een indrukwekkende klassieke taart gemaakt van 3 lagen schuim met chocoladeroom en chocoschilvers.
Super lekker en echt niet zo moeilijk te maken als dat het lijkt. Veel werk, nee eigenlijk ook niet. Ik hoor u al denken ja ja makkelijk kletsen, maar het is echt zo !!
Tijd kost het wel, de meringue cirkels moeten 3 uurtjes in de oven op 90 Gr.C. drogen.

Ik heb de taart daags van te voren gemaakt, maar heb je weinig tijd dan kan je de meringue schijven ook al een paar dagen van te voren maken. Verpak ze goed en leg ze in de vriezer. Je kunt ze bevroren verwerken in deze taart.

Zijn je meringue’s klaar dan is het nog alleen maar een kwestie van:
- slagroom kloppen, chocolade au bain-marie verwarmen, samen mengen en de taart opbouwen.
- chocolade schaven
- en niet te vergeten de kersen natuurlijk. ( ook die had ik 12 uurtjes laten uitlekken in de koelkast, want dat extra kersenvocht kan de taart niet hebben.

Lees het recept maar eens rustig door dan begrijp je wat ik bedoel dat het niet zo heel veel werk is. Ik kan genoeg nagerechten verzinnen die heel veel meer werk zijn ☺

Voor ons was deze taart afgelopen weekend een mooie afsluiter van “onze beurt” van het burendiner. We hebben er met z’n 8e van genoten en de taart ging schoon op !!

div-line