Christmas cake

under-heading

Christmas cake

12 Dec 2014

Dit jaar heb ik mijn dochter en schoonzoon het Kerst menu laten kiezen, ze hebben gekozen voor een goude oude uit 2005, gevulde kalkoen die viel toen zo goed bij iedereen in de smaak. Ik ben blij met hun keuze, erg makkelijk de oven doet het werk. Zo heb ik nog zeker genoeg tijd over voor de andere gangen en wat ook niet onbelangrijk is; tijd voor mijn kleinkinderen. Nu mogen zij deze keer de witte papieren voetjes maken voor om de kalkoenpoten want dat hoort er toch echt wel bij, tradities moeten worden voortgezet!

Toch blijft het bloed kriebelen om iets nieuws te proberen ☺
Tijdens het recepten snuffelen kwam ik deze zeer rijk gevulde Christmas cake tegen. Met een caramelsaus erbij zou hij geschikt zijn als nagerecht. Eerlijk is eerlijk voor mij niet meteen een nagerecht waar ik persoonlijk voor zou kiezen na een uitgebreid Kerstdiner. Toch bleef de cake in mijn gedachten hangen en wilde ik hem eigenlijk toch wel heel graag maken.
Gister heb ik hem gemaakt, hij ziet er werkelijk fantastisch uit. Vers was hij lekker, vandaag is hij nog lekkerder maar ik denk dat naarmate hij ouder wordt hij steeds lekkerder wordt. Je kunt hem dus ruim van te voren maken.
Ik ga hem de zondag voor de Kerst nog een keertje maken dan is hij op 1e Kerstdag op z'n lekkerst, mmm bij de koffie!

Met zo’n mooie tulband vorm ziet hij er ook nog eens erg mooi uit, maar een gewone tulband vorm of een cakeblik volstaat ook, het is toch de smaak die het hem doet!

Nog op zoek naar meer Kerst ideeën? Misschien gaat er in de rubriek Menu's iets bij wat je aanspreekt.
Ook ons Kerstmenu voor 2014 kan je hier terug vinden.

Alvast Fijne Feestdagen gewenst met veel bak en kookplezier!

div-line