Zware handbagage

under-heading

Zware handbagage

27 Nov 2014

We zijn weer thuis van ons familiebezoek aan de USA. Ik ben wel iemand van bruikbare vakantie souvenirs om thuis nog die dierbare herinneringen levend te houden. Wat vooral leuk is het om dingen te vinden die hier niet of nauwelijks te krijgen zijn. Naarmate je vaker ‘over de grote plas’ gaat wordt het wel steeds moeilijker om dingen te vinden, de wereld is namelijk erg klein en bijna alles is op internet te bestellen.
Toch ben ik al meer dan 1 jaar op zoek naar het kookboek van een van lievelings programma’s nl. Masterchef Australia en ik kan het hier nergens bestellen. Ik bezit een mooie kookboekenverzameling maar Your place or mine mag daar toch niet aan ontbreken. In de USA kon ik het zo bestellen, dus ik was helemaal happy!
Nu ik toch online aan het bestellen was heb ik ook nog White Heat van Marco Pierre White en Cooking with Curtis van Curtis Stone besteld. Het boek van Marco Pierre White is een echte klassieker uit 1996 en al diverse malen herdrukt. De foto’s in het boek zijn ouderwets maar de recepten zijn geweldig. Het boek van Curtis Stone stond niet op mijn verlanglijstje maar de prijs was zo aantrekkelijk dat ik het niet kon laten, het was tenslotte vakantie ☺ Het boek bevat leuke recepten maar achteraf gezien niet super speciaal.
En dan You place or mine van Gary Mehigan and George Calombaris, ik ben het van a tot z aan het doorlezen en zal er spoedig iets uit gaan maken, er staan mooie lekkere en voor de thuis kok maakbare recepten in met toelichting en daar houd ik van. De mooiste kookboeken zijn lees/studieboeken, ik heb er nog wel een paar op mijn wensen lijstje staan…..

Een collega van mijn ega is 2 maanden geleden met pensioen gegaan. Morgen komen ze hier eten zodat er nog eens gezellig bijkletst kan worden.
Nee ik ga nog niet uit het nieuwe kookboek koken. Het is de eerste keer dat ze komen eten dus m’n hele repertoire is bruikbaar ( als het maar geen vis was) Om tussendoor niet zo lang in de keuken te hoeven staan gaan ik voor een klassiek hoofdgerecht wat je daags van te voren moet bereiden nl Konijn op zijn Limburgs. Het voorgerecht en nagerecht zijn nieuw, ik zal ze volgende week online zetten, misschien iets voor de feestdagen die eraan komen!

O ja, die handbagage, ja die was erg zwaar door o.a. de kookboeken, gelukkig hebben ze die niet gecontroleerd op gewicht ☺

div-line